HAUSZURMÜHLE

Omgeving

Genoeg activiteiten
voor iedereen

In Winterberg – Elkeringhausen barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden voor een fantastische vakantie, ook in de zomer! Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je voorkeur uitgaat naar een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat te doen.

Het Sauerlandse stadje is gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied waar lekker gewandelt, gefietst en motor gereden kan worden. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals de zomerrodelbaan en kartbaan, maar ook meer ontspannen activiteiten. Lekker zwemmen, naar de sauna of een massage bijvoorbeeld. Hieronder vind u een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie!

Skiën

Het skigebied Winterberg (Skiliftkarussell)

Het skigebied van de superlatieven. Moderne stoeltjesliften, sleepliften en transportbanden brengen beginners, allrounders en ambitieuze wintersporters naar de 34 afdalingen. Het afwisselende samenhangende skigebied strekt zich uit over 7 bergen en heeft 2 speciale liften voor de sleeërs. Sterke kunstsneeuwinstallaties zorgen voor de sneeuwzekerheid op 28 hellingen. Tot wel 14 verlichte hellingen nodigen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond uit tot veel skiplezier en een gezellige avond in een van de hutten. Negen pistebullies gaan ’s nachts aan het werk, zodat u ’s morgens vroeg weer super geprepareerde pistes aantreft. Diverse gezellig rustieke hutten maken het aanbod gastronomisch gezien compleet. Het skiseizoen begint in ons skigebied afhankelijk van het weer ongeveer half december en eindigt, eveneens afhankelijk van de weersomstandigheden, meestal half maart.

Wandelen

Wandelroutes voor het hele gezin

Sauerland is erg populair onder zowel fanatieke als recreatieve wandelaars. Er zijn diverse bekende wandelroutes in het gebied zoals de ‘Rothaarsteig’, de meest bekende route met een lengte van 155 kilometer! Hij loopt van Brilon tot Dillenburg en is in 8 etappes af te leggen. Natuurlijk kun je ook gewoon één etappe kiezen. De Rothaarsteig loopt ook door Winterberg!

Mountainbiken

Mountainbike routes of parken

Winterberg – Elkeringhausen biedt uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken. In het Sauerlandse laaggebergte is netwerk van uitgezette cross country routes, een bikepark en een trailpark. Daarnaast zijn er diverse fietswinkels en is het mogelijk om fietsen te huren.

In de omgeving van Winterberg is een groot aantal uitgezette cross country routes. De routes variëren beginnersniveau tot het niveau van geoefende fietsers. Met gele bordjes, waar het routenummer en de richting op staan, wordt de weg aangegeven. Een beschrijving van de routes vind je hier.

Klimmen

Klimmen bij Kletterwald Winterberg

Lekker klimmen en klauteren in het Kletterwald, één van de top activiteiten in Winterberg. Daar tref je namelijk diverse uitdagende parcoursen die tussen de bomen zijn uitgezet. Deze variëren in moeilijkheidsgraad en ze zijn er voor zowel kinderen als volwassenen.

Veiligheid is erg belangrijk en daarom krijg je voordat je begint een uitgebreide instructie over hoe jij jezelf moet zekeren. Tijdens het klimmen moet je namelijk op elk moment vastzitten aan de veiligheidskabels. Hiervoor heb je twee karabiners die bevestigd zijn aan je klimgordel.

Rodelbaan

Rodelen met zomers weer in Winterberg

In Winterberg kun je niet alleen in de sneeuw, maar ook met mooi weer rodelen op een spectaculaire rodelbaan van 700m! Bij deze activiteit wordt je in een slee op wieltjes omhoog getrokken, waarna je aan een avontuurlijke afdaling begint. De bestuurder kan zelf zijn snelheid bepalen met het gashendel op de slee . Door de hendel naar voren te drukken maak je meer snelheid en door hem naar achter te trekken rem je af. De zomerrodelbaan is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen!

Zwemmen

Meer dan 6 zwembaden in de omgeving

In Winterberg – Elkeringhausen en omgeving bevinden zich wel meer dan 6 zwembaden. Van natuurbaden tot overdekte en verwarmde zwembaden of zelfs een subtropisch zwembad met een mix van ontspanning en plezier. Spectaculaire glijbanen, een stroomversnelling, geïntegreerde massage-stralen, massage en sauna.

Bowlen

Een potje bowlen bij de lokale bowlingbaan

Een potje bowlen? Vlakbij het station is de bowlingbaan ‘Bowlhaus Winterberg’ te vinden. De gelegenheid beschikt over 8 banen, een restaurant en een bar.

Normaal gesproken is de bowlingbaan vanaf 16:00 geopend op woensdag en donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14:00. Op maandag en dinsdag zijn ze doorgaans dicht. In het hoogseizoen zijn ze vaak alle dagen geopend. Houd hun website in de gaten voor updates. Verder zijn speciale openingstijden mogelijk voor groepen.

Karten

Twee kartbanen voor de snelheidsduivels

In Neuastenberg is een moderne indoor baan met een lengte van 550 meter en met karts die snelheden tot 60 km/h halen! Iedereen die groter is dan 1.40 meter mag er zelf een besturen. Voor de kleinere gasten zijn speciale ‘tandemkarts’ beschikbaar! Verder zijn er nog andere activiteiten te doen zoals biljart, tafelvoetbal, darts en is er een speeltuin. Voor wie zich wil opfrissen na de activiteiten zijn er kleedkamers en douches.

De openingstijden zijn buiten vakantieperiodes doordeweeks van 15:00 tot 23:00. In het weekend en elke dag tijdens vakantieperiodes van 11:00 tot 23:00. De heats bedragen 10 minuten en kosten €10,- voor volwassenen en €8,- voor kinderen.

Panoramabrug

Genieten van een spectaculair uitzicht

Genieten van een spectaculair uitzicht kan op de Panoramabrug in Winterberg! Deze 400 meter lange brug bevindt zich op het terrein van de Erlebnisberg Kappe. Vanaf de brug kan uitgekeken worden over het dorp, de mooie natuur, het bikepark, de bobsleebaan en zelfs de St. Georg Skischans is in de verte te zien. Naast het mooie uitzicht zijn er diverse klim en klauter toestellen voor sportievelingen. Zeker bij kinderen vallen deze erg in de smaak, maar ook volwassnenen kunnen hier veel plezier aan beleven.

Aan het einde van de brug heb je de keuze om met een glijbaan of met de trap naar beneden te gaan. Eenmaal beneden aangekomen begint het ‘natuurbelevenispad’. Dit pad loopt via een leuke route terug naar het begin van de brug. Tijdens de route kom je diverse verrassingen tegen die met de natuur te maken hebben.

De Panoramabrug is ook geschikt voor minder validen. Het is aan het einde van de brug namelijk ook mogelijk om via dezelfde weg over de brug terug te lopen. De klimtoestellen vormen geen obstakels want hier kan omheen gelopen worden.